ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Συμμετοχή στο 30ο πανελλήνιο αντάμωμα βλάχων στο Μέτσοβο.



          Το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε το 30ο Αντάμωμα της ΠΟΣΠΒ στο Μέτσοβο και στη Μηλιά με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

 Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων κατά την οποία παρουσιάστηκε η μουσικοχορευτική παράδοση  διαφόρων βλαχόφωνων περιοχών της Ελλάδος, ο ΣΣΙ συμμετείχε με έναν ικανοποιητικό αριθμό χορευτών αλλά και απλών μελών του Συνδέσμου.


 Δύο λεωφορεία που ξεκίνησαν από τα γραφεία του ΣΣΙ στις 4:30 το απόγευμα, φτάνοντας στο Μέτσοβο άφησαν τους μεν 61 χορευτές να κατευθυνθούν σε κοντινό χώρο που τους παραχωρήθηκε για τις απαραίτητες ετοιμασίες. Τα δε υπόλοιπα μέλη (30 στον αριθμό) να σκορπιστούν στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία ώστε να παρακολουθήσουν τα χορευτικά συγκροτήματα.




Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παρέλαση όλων των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν σε αυτό το αντάμωμα, με αφετηρία τον κεντρικό δρόμο του χωριού και κατάληξη στην κεντρική πλατεία.
Ακολούθησε  η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων σε ομάδες με βάση την κοινή καταγωγή τους.
Έτσι τα τρία  χορευτικά τμήματα του ΣΣΙ μαζί με το τμήμα του ΣΣΠ επιλέχθηκαν μετά από κλήρωση να εμφανιστούν στην έκτη ομάδα και παρουσίασαν ένα δεκαπεντάλεπτο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς του Συρράκου με κλαρίνο τον συμπατριώτη μας Γιώργο Νταλαούτη και τραγούδι τον  «δικό μας» Κώστα Γεροδήμο.
Στη συνέχεια και αφού ελήφθησαν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, χορευτές και μέλη, έφαγαν και διασκέδασαν σε ταβέρνες του χωριού.




Πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στον ελεύθερο χορό που ακολούθησε την παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων.
Οφείλουμε εδώ να επισημάνουμε  ότι ήταν πολύ καλή η ιδέα, με τα θαλασσί μπλουζάκια που φορούσαν οι χορευτές (ανήκει στη χορεύτρια Λαμπρινή Γκίζα), τα οποία όπως διαπιστώσαμε εντυπωσίασαν πάρα πολύ.
Στη 1:00 μ.μ είχε προγραμματιστεί η αναχώρηση για Γιάννενα οπότε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
Ευχόμαστε και σε άλλα ανταμώματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου