ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟ



Ανήμερα του δεκαπενταύγουστου και πριν την έναρξη του πανηγυριού έχουμε συνηθίσει εδώ και μερικά χρόνια να παρακολουθούμε στην κεντρική πλατεία του χωριού ένα από τα χορευτικά τμήματα των κατά τόπους Συνδέσμων Συρρακιωτών. Φέτος είχε την τιμητική του ο Σ.Σ.Ι όπου παιδιά από το τμήμα εμφανίσεων παρουσίασαν ένα πρόγραμμα από παραδοσιακούς Συρρακιώτικους χορούς σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση υπό την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου Στέργιου Ζιώγα.
 Τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε διαπιστώσει μια διστακτικότητα εκ μέρους των πατριωτών μας να συμμετέχουν στον παραδοσιακό χορό που πραγματοποιείται τόσο τις δύο ημέρες εορτασμού του Σωτήρος (5-6 Αυγούστου) όσο και τις τρείς μέρες εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (14-15-16 Αυγούστου).
Και φέτος η ίδια απογοητευτική εικόνα παρατηρήθηκε αυτές τις ημέρες παρόλο που τον Δεκαπενταύγουστο τουλάχιστον η παρουσία πολλών πατριωτών και όχι μόνο αποτελούσε εγγύηση κατά κάποιο τρόπο για την επιτυχία του πανηγυριού.


Το εγχείρημα και η πρωτοβουλία του προέδρου του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του Συνδέσμου, να κατεβούν στην πλατεία ξεκινώντας τον χορό και παραγγέλνοντας το «Βαριά βαρούν τα σήμαντρα» αποδείχθηκαν επιτυχείς αφού μετά από αυτό γέμισε το χοροστάσι από γυναίκες και άντρες χορευτές με αποτέλεσμα να απολαύσουμε ακόμη και τριπλό χορό που μας θύμισε παλιές καλές εποχές προς τέρψιν και ευχαρίστηση όχι μόνο των θεατών αλλά και της ορχήστρας.
Ανάλογες προσπάθειες, ευελπιστούμε να δούμε στο μέλλον και από άλλους φορείς και όχι μόνο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου