ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Εκδρομή Σ.Σ.Ι στην Σαντορίνη απο 4-9 Ιουνίου 2015


Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδρομή στη Σαντορίνη.
Η αναχώρηση έγινε από το Γραφείο του Συνδέσμου το βράδυ της Πέμπτης 04.06.2015 και η επιστροφήτα ξημερώματα της Τρίτης 09.06.2015.

H Σαντορίνη καθώς και τα νησιά Θηρασιά και Ασπρονήσι σχηματίζουν το περίγραμμα της καλντέρας της Σαντορίνης, έχοντας στο κέντρο της καλντέρας τα νησιά της Παλαιάς και της Νέας Καμένης, που προέρχονται από υλικά των εκρήξεων και ψυγμένη λάβα. Η εκδρομή περιελάμβανε πολλές ξεναγήσεις και η συνεισφορά του οδηγού Παπαδήμα Μιχάλη και της ξεναγού Παρασκευαΐδου Μαρίας ήταν πολύτιμη. Το πρόγραμμα συνοπτικά περιελάμβανε επίσκεψη στα Φηρά, στον Φάρο της Σαντορίνης, στον Αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι, στην Εκκλησία της Παναγίας της Επισκοπής, στο υπόσκαφτο Μουσείο Οίνου στον οικισμό Βόθωνα, στο παραλιακό χωριό Καμάρι, στην Οία (για να παρακολουθήσουμε το ηλιοβασίλεμα),στον Πύργο της Καστίλλης, στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην έκθεση εκκλησιαστικών ειδών στον Πύργο, στο παλιό λιμάνι των Φηρών, στο παραλιακό χωριό Περίσσα (όπου είχαμε μαζί μας και την Διαμάντω, χήρα του Σήφη Παπουτσή, που μας επισκέφθηκε από την Πάρο) και τελικά την Δευτέρα μεσημέρι αναχωρήσαμε για Πειραιά. Γενική εντύπωση όλων ήταν ότι η εκδρομή άξιζε με το παραπάνω.
Φεύγοντας από το λεωφορείο όλοι χειροκρότησαν και ζήτησαν να μην σταματήσουν τέτοιες εκδρομές, εντός και εκτός Ελλάδας. Το ωραίο κλίμα της εκδρομής θα μπορούσε να αποτυπωθεί ποιητικά όπως παρακάτω:

 Οι Συρρακιώτες βρέθηκαν στης Θήρας την καλντέρα 
και τις χαρές της γεύτηκαν πολλές την κάθε μέρα 
Το ταξίδι ήταν μακρύ με κούραση μεγάλη 
αλλά οι βόλτες στο νησί είχαν περίσσια κάλλη

Βαγγέλης Β. Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου