ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια παράσταση του Σ.Σ.Ι

Η αυλαία της παράστασης

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων πραγματοποίησε την ετήσια μουσικοχορευτική του παράσταση την Κυριακή 8 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό έτσι ώστε ο κάθε πατριώτης και φίλος του συνδέσμου και του Συρράκου να μπορέσει να παρακολουθήσει την εκδήλωση. Οι 200 χορευτές, όλων των ηλικιών, καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο θέατρο.
Η κατάμεστη αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας".


Σε μία δίωρη παράσταση, τα 7 χορευτικά τμήματα  παρουσίασαν χορούς από τις περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Επτανήσων και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων με τη δέουσα προσοχή και σεβασμό προς τον παραδομένο τρόπο και ύφος της κάθε περιοχής. Ιδιαίτερη θέση κατείχαν οι χοροί και τα τραγούδια  του Συρράκου, τα οποία ερμήνευσαν οι χορεύτριες στο βλάχικο γλωσσικό ιδίωμα, κάτι σπάνιο πανελληνίως σήμερα.


Αναμνηστική φωτογραφία όλων των χορευτών του Σ.Σ.Ι πριν την παράσταση.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Οικονομική ενίσχυση προσέφερε η εταιρεία «ΒΙΟΑΝΑΛΥΣΗ» του Δημήτρη Δημητρίου και χορηγός επικοινωνίας ήταν η εκπομπή «Εν χορώ».

          Η παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούνταν από τους: Κώστα Γεροδήμο στο τραγούδι, Ηλία  Πλαστήρα στο κλαρίνο, Βασίλη Αθανασιά στο βιολί, Δημήτρη Κωνσταντή στο λαούτο και τραγούδι και Διονύση Ζώη στα κρουστά.

Οι μουσικοί της παράστασης και οι χοροδιδάσκαλοι των τμημάτων.
Είναι σημαντικό στις εποχές που ζούμε της οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης των ηθών και των αξιών να πραγματοποιούνται από τους πολιτιστικούς φορείς εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χοροδιδασκάλους, κυρία Σταυρούλα Ράρρα και κύριο Ηλία Γκαρτζονίκα και όλους  τους χορευτές του, που από κοινού πρόσφεραν ατελείωτες ώρες σκληρής προσπάθειας για την επιτυχία της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστεί  τους γονείς των ανήλικων χορευτών που τόσα χρόνια εμπιστεύονται τα παιδιά τους  στο σύνδεσμό μας, το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του, όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που μας δάνεισαν τις φορεσιές τους, προάγοντας έτσι τη συνεργασία μαζί τους καθώς και όλους όσους ανιδιοτελώς προσέφεραν τη βοήθεια τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες όλων των χορευτικών τμημάτων του Σ.Σ.Ι:

Πρώτο παιδικό τμήμα - Ήπειρος
Δεύτερο παιδικό τμήμα - Μακεδονία
Τρίτο παιδικό τμήμα - Επτάνησα

Τμήμα Γυμνασίου και Λυκείου - Ανατολική Ρωμυλία
Προπαρασκευαστικό τμήμα -  Ζαγόρι

Τμήμα εμφανίσεων - Θεσσαλία

Τμήμα εμφανίσεων - Θράκη
Τμήμα εμφανίσεων - Συρράκο
Τμήμα ενηλίκων - Συρράκο
Για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να μεταβείτε στου παρακάτω συνδέσμους:

https://www.facebook.com/ilgartzonikas/media_set?set=a.556187537893530.1073741848.100005068662778&type=3
https://www.facebook.com/xdvart/media_set?set=a.1239709236054311.1073741891.100000457405586&type=3&pnref=story

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό  τους: Αιμίλιο Νέο, Δημήτρη Γκαρτζονίκα και Χάρη Καλαμπόκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου