ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Συμμετοχή του Σ.Σ.Ι στην εκδήλωση «Στα χνάρια της παράδοσης» στις 13-8-2016 στο Ματσούκι.

Την ευκαιρία να συμμετάσχει στην εκδήλωση «Στα χνάρια της παράδοσης» είχε το τμήμα εμφανίσεων του Συνδέσμου  Συρρακιωτών Ιωαννίνων στις 13-8-2016.


Πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ματσουκίου Ιωαννίνων «Η Βύλιζα» και τείνει να γίνει θεσμός, καθώς φέτος ήταν η τρίτη κατά σειρά συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Βλαχόφωνο  Ματσούκι Ιωαννίνων.

Εκτός από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Ιωαννίνων συμμετείχαν επίσης:
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά Ιωαννίνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου «Ο Απόλλων», 
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρίνης Καρδίτσας και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ματσουκίου Ιωαννίνων «Η Βύλιζα» προσφέροντας στους θεατές μια πανδαισία χορών και τραγουδιών απο διάφορες περιοχές όπως: Σμύρνη και Μικρά Ασία, Κόρινθο, Θεσσαλία, Ανατολική Ρωμυλία και Συρράκο.


Οι χορευτές του Σ.Σ.Ι παρουσίασαν χορούς από την μουσικοχορευτική παράδοση του Συρράκου αποδίδοντας τους με το ανάλογο ύφος, κερδίζοντας έτσι το χειροκρότημα των θεατών, που είχαν κατακλύσει την κεντρική πλατεία του Ματσουκίου. Η παρουσίαση του ΣΣΙ συνοδεύτηκε μουσικά από τον κ. Κώστα Γεροδήμο και την ορχήστρα του κ. Βασίλη Παπαγεωργίου. Σημαντική ήταν η βοήθεια της υπεύθυνης Διδασκαλίας των παιδικών και εφηβικών τμημάτων κας. Σταυρούλας Ράρρα που παραβρέθηκε στην εκδήλωση συντονίζοντας τους χορευτές, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον υπεύθυνο Διδασκαλίας του τμήματος εμφανίσεων κ. Ηλία Γκαρτζονίκα. Επίσης αξίζει να πούμε πως αρκετοί Συρρακιώτες βρέθηκαν κοντά μας και παρακολούθησαν την εκδήλωση. 


 Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως μαζί με τους χορευτές του τμήματος εμφανίσεων χόρεψαν και κάποια μέλη του εφηβικού τμήματος του Συνδέσου μας, κάτι το όποιο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια κατά τις καλοκαιρινές κυρίως παραστάσεις (Ανατολή,Μέτσοβο,Κληματιά κ.ά.), όταν και οι μαθητικές υποχρεώσεις είναι λιγότερες για τους χορευτές του εφηβικού τμήματος. Αυτό συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων, στην απόκτηση χρήσιμων εμπειριών για τους νεότερους χορευτές καθώς και στην ομαλότερη μελλοντική μετάβαση τους στα τμήματα ενηλίκων του ΣΣΙ.


Μετά το τέλος της παρουσίασης των χορευτικών έγινε, ως είθισται, ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των συλλόγων ενώ ακολούθησε  γεύμα για όλους τους χορευτές, προσφορά των διοργανωτών. Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό δημοτικό πανηγύρι με την ορχήστρα του κ. Βασίλη Παπαγεωργίου ενώ τραγούδησαν οι: Κώστας Γεροδήμος και Γιώργος Πατσούρας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί τοπικοί φορείς μεταξύ των οποίων και ο Συρρακιώτης Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Σκαμνέλος καθώς επίσης παραβρέθηκε και απηύθυνε και χαιρετισμό  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων καθώς και της Παγκόσμιας  Βλάχικης Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό:







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου