ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ο ετήσιος χορός του Σ.Σ.Ι πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 17/2/2018.


Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων πραγματοποίησε και φέτος τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο των Αποκριών 17/2/2018 και παράλληλα έλαβε χώρα και η κοπή της πίτας του. Φέτος ο χορός πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εκδηλώσεων της ευρύτερης περιοχής, στο κέντρο δεξιώσεων «Αλέκος Hall» που βρίσκεται στο Κρυφοβό Ιωαννίνων. Η συμμετοχή των Συρρακιωτών και των φίλων του Συρράκου φέτος ήταν πραγματικά συγκλονιστική και η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις γεμίζοντας ασφυκτικά και από πολύ νωρίς την μεγάλη αίθουσα του κέντρου, με την εκδήλωση κατά γενική ομολογία να κρίνεται ως άρτια διοργανωμένη και απολύτως επιτυχημένη.




Η εκδήλωση ξεκίνησε με την γραμματέα του συνδέσμου κα. Ελένη Γκαρτζονικά να κάνει την προσφώνηση της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας τα πέντε παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα του συνδέσμου που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς αλλά και αποκριάτικα δρώμενα όπως ο Γανωτζής και το Γαϊτανάκι, την επιμέλεια των οποίων είχαν οι καθηγήτριες φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλοι κα. Κυριακή Μπούτικου και κα. Μαριλένα Τζαλονίκου. Εν συνεχεία μετά την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Γιώργος Κατσάνος ο οποίος μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε,  ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και διαφόρων πολιτιστικών και αθλητικών φορέων καθώς και όσους βοήθησαν και συνέβαλλαν στην διοργάνωση του ετήσιου χορού: χορηγούς, επαγγελματίες που προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά, τις γυναίκες – μέλη του συνδέσμου που βοήθησαν όπως κάθε χρόνο στην συγκέντρωση των δώρων και φυσικά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη τους.


Ακολούθως, ο πρόεδρος προέβη στη βράβευση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής και χοροδιδασκάλου κας. Σταυρούλας Ράρρα, εν μέσω συγκινητικής ατμόσφαιρας, για την συνολική της προσφορά στον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Ιωαννίνων. Η κα. Σταυρούλα ήταν συνεργάτιδα και χοροδιδάσκαλος, επί δεκαπέντε συναπτά έτη, των παιδικών-εφηβικών τμημάτων αλλά τα τελευταία χρόνια και του προπαρασκευαστικού τμήματος καθώς και σε αυτό των ενηλίκων αφήνοντας το στίγμα της σε όλη αυτή την πορεία με την εργατικότητα και την σεμνότητα που την διακρίνει αλλά και με τα δείγματα της δουλείας της που ήταν ορατά σε κάθε παρουσίαση των τμημάτων της καθώς και με την άψογη συνεργασία της με όλα τα διοικητικά συμβούλια του συνδέσμου κατά την τελευταία δεκαπενταετία. Κατόπιν, η κα. Σταυρούλα εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε με την σειρά της τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, κάποιοι εκ των οποίων υπήρξαν και χορευτές της, για την βράβευση και γενικά όλους όσους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Ενώ ολοκλήρωσε τον λόγο της δίνοντας παράλληλα μήνυμα στήριξης και ενθάρρυνσης στις νέες χοροδιδασκάλους που ανέλαβαν την συνέχεια του έργου της, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων της κατάμεστης αίθουσας. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο λόγος διακοπής της συνεργασίας στο τέλος της περυσινής χορευτικής χρονιάς με την κα. Σταυρούλα Ράρρα ήταν ο διορισμός της και η αλλαγή του τόπου διαμονής της από τα Ιωάννινα στην Αθήνα.



Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον πρόεδρο του Σ.Σ.Ι αφού προηγήθηκε η ευλογία του Πατήρ Λάμπρου ενώ στην συνέχεια διεξήχθη και λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα. Ο Πατήρ Λάμπρος ήταν και αυτός που ξεκίνησε το παραδοσιακό γλέντι σέρνοντας πρώτος τον χορό ενώ ακολούθησαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι καθώς και τα μέλη του Δ.Σ του συνδέσμου ενώ στην συνέχεια το γλέντι συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διατηρώντας τον παραδοσιακό Συρρακιώτικο διπλό και τριπλό χορό. Μας διασκέδασαν με τις υπέροχες φωνές τους οι Κώστας Γεροδήμος και  Χρήστος Τζιτζιμίκας, τους οποίους πλαισίωσαν οι εξαιρετικοί μουσικοί  Βασίλης Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, Θανάσης Πρεμέτης στο βιολί, Τάσος Πρεμέτης στο λαούτο και Αντώνης Τζιάσος στα κρουστά.




Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά και προβλήθηκε την Κυριακή των Αποκριών καθώς και την Καθαρά Δευτέρα από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV 1 του κ. Κώστα Γεωργούλα τον οποίο και ευχαριστούμε γιατί στέκεται αρωγός, εδώ και πολλά χρόνια, στις προσπάθειες και εκδηλώσεις του συνδέσμου μας. 




Απόσπασμα απο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος TV1 όπου γίνεται αναφορά στον ετήσιο χορό του Συνδέσμου:


Για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να μεταβείτε στον παρακάτω (link) σύνδεσμο:
ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Σ.Σ.Ι 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου