ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Εκδρομή Σ.Σ.Ι στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θάσο



O Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην Ανατολική Μακεδονία – Θάσο κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (26 έως 28 Μαΐου 2018) με συμμετοχή 50, περίπου, ατόμων. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις σε πολλά μοναστήρια – ναούς, όπως στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου βρίσκεται θαμμένος ο, πρόσφατα (2015) ανακηρυχθείς Άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης. Επίσης στη Θάσο, στο μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ όπου φυλάσσεται ένα κομμάτι του Τίμιου Ήλου (δηλαδή ένα κομμάτι από το καρφί που σταύρωσε το Χριστό) και στο μοναστήρι της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στο σημείο εκείνο και είχε το ανοικτό πράσινο χρώμα του φοίνικα. Στη Νέα Καρβάλη Καβάλας και εντός του Ι. Ν. του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου μέσα σε ασημένια λάρνακα το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας.
Η τριήμερη εκδρομή περιελάμβανε και ξενάγηση σε Αρχαιολογικούς χώρους, όπως στο Λιοντάρι της Αμφίπολης, στον Τύμβο Καστά όπου το 2014 στις ανασκαφές που πραγματοποιούνταν έγιναν οι αποκαλύψεις των πρώτων ευρημάτων στην νότια πλευρά του τύμβου. Έκτοτε, διακόπηκαν οι εργασίες ανασκαφής. Τελευταίος αρχαιολογικός χώρος ήταν αυτός των Φιλίππων. Εκεί ξεναγηθήκαμε στα μνημεία που διασώζονται καθώς και στο αρχαίο θέατρο, όπου ευχάριστη νότα πρόσθεσαν οι πιο ηλικιωμένοι της εκδρομής, οι οποίοι τραγούδησαν στο κέντρο του θεάτρου για να αντιληφθούν οι εκδρομείς την ακουστική του χώρου.
Η εκδρομή περιελάμβανε και ξενάγηση στην νέα και παλιά πόλη της Καβάλας, με ένα δίωρο περπάτημα που οδήγησε τους εκδρομείς έως το πιο ψηλό σημείο της πόλης το κάστρο.
Εντυπωσιακή διαδρομή με το λεωφορείο και παράλληλη ξενάγηση υπήρξε και ο γύρος του νησιού της Θάσου, με ενδιάμεσες στάσεις στο χωριό Παναγιά, στο μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ καθώς και στον λιμένα.
Το Δ.Σ του Σ.Σ.Ι ευχαριστεί θερμά όσους ακολούθησαν στην εκδρομή καθώς και για την ακόμη μία φορά άριστη συμπεριφορά τους και την τυπικότητα τους όσον αφορά το πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου