ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ο Σ.Σ.Ι συμμετείχε στο 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στο Μέτσοβο.


Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων έλαβε μέρος, δίνοντας δυναμικό παρών, στο 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων που διεξήχθη το τριήμερο 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, στην μεγαλύτερη κοιτίδα του βλαχόφωνου ελληνισμού, το Μέτσοβο. Σε μία εκδήλωση όπου συμμετείχαν περίπου 2.000 χορευτές όλων των ηλικιών και μεταξύ αυτών, εκτός από συλλόγους Βλάχων από όλη την Ελλάδα συμμετείχε και ο Χορευτικός Όμιλος του Δήμου Αγίας Νάπας από την Κύπρο. 



 Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 34ου Ανταμώματος, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και από την  πολύ μεγάλη προσέλευση και τη συμμετοχή των επισκεπτών σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που έλαβαν χώρα, καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου. 


Η κεντρική εκδήλωση του Ανταμώματος μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 30 Ιουνίου απο τις 18:30 έως τις 23:30 από πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς:
ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 : ΗΠΕΙΡΟΣ –ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ATLAS TV : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
STAR TV ΒΟΡΕIΟΥ ΕΛΛAΔΑΣ : ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ASTRA TV : ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΚΡΗΤΗ TV : ΚΡΗΤΗ
Επίσης μεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω Live Streaming αλλά και δορυφορικά μέσω Cosmote Tv σε όλο το κόσμο.


 Οι ενήλικες χορευτές το Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων παρουσίασαν χορούς του Συρράκου, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους και καθηγητών φυσικής αγωγής κ. Ηλία Γκαρτζονίκα και κας Μαριλένας Τζαλονίκου. Ο Σ.Σ.Ι συμμετείχε στην 13η κατά σειρά χορευτική ομάδα, από τις συνολικά 14, μαζί με τα χορευτικά του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας, του Συνδέσμου Συρρακιωτών Φιλιππιάδας και Κάμπου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ματσουκίου Ιωαννίνων «Η Βύλιζα».


Αξίζει να αναφέρουμε πως τελικά ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων δεν συμμετείχε όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο την Κυριακή 1 Ιουλίου στην πολιτιστική εκδήλωση "Στις Στράτες της Παράδοσης" στην πόλη της Κοζάνης καθώς οι διοργανωτές ανέβαλαν το διήμερο εκδηλώσεων λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. 


Στο προσεχές διάστημα ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων θα συμμετάσχει σε δύο ακόμη σημαντικές εκδηλώσεις. Αρχικά την Παρασκευή 13 Ιουλίου θα λάβει μέρος στο 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής που διοργανώνει στην Κληματιά Ιωαννίνων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κληματιάς με την συμμετοχή χορευτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για μια ποιοτική πολιτιστική διοργάνωση που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή και η οποία διακρίνεται από την άρτια οργάνωση της. Ο Σ.Σ.Ι έχει συμμετάσχει και κατά το παρελθόν στο συγκεκριμένο φεστιβάλ αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις,  κάτι άλλωστε που μαρτυρά και η φετινή πρόσκληση εκ μέρους των διοργανωτών, την οποία με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε.


Ο Σ.Σ.Ι θα ολοκληρώσει την φετινή χορευτική χρονιά συμμετέχοντας σε μια πραγματικά πολύ σημαντική  και ξεχωριστή εκδήλωση για όλους του Συρρακιώτες, τον πανηγυρικό εορτασμό για την επέτειο των 150 χρόνων από την γέννηση του ποιητή του βουνού και της στάνης, τον Κώστα Κρυστάλλη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου στην γενέτειρα του, το Συρράκο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας και τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Φιλιππιάδας και Κάμπου θα παρουσιάσουν από κοινού, χορούς από την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση του Συρράκου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου