ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Σ.Σ.Ι προς τιμήν του ποιητή μας Κώστα Κρυστάλλη.


Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων, μέσα στα πλαίσια του έτους Κρυστάλλη 2018, πραγματοποίησαν εκδήλωση την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, αφιερωμένη στον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Δήμητρα Εξάρχου - Τσουμελέκα και μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου, η οποία ξεκίνησε την παρουσίαση της με τη συγνώμη που ζήτησε εκ μέρους της πολιτείας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας το καλοκαίρι στο Συρράκο, για όσα δεν έκανε για τον ποιητή μας. Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ιπποκράτη Αλέξη και τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να απευθύνουν χαιρετισμό. 

Ακολούθησε ομιλία από την π. σύμβουλο των φιλολόγων κ. Βούλα Σκαμνέλου με θέμα: Κρυτσάλλινα περάσματα και διέξοδοι στον Κώστα Κρυστάλλη: Αγώνες για να «μη μας φάει ο κάμπος» και απαγγελία και ανάγνωση από την ποίηση και την πεζογραφία του λογοτέχνη απο την εκπαιδευτικό κα. Αμαλία Σούλτη και το ραδιοφωνικό παραγωγό κ. Γιάννη Μπισέλα, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και η ομάδα τέχνης «Βορείως» ανέδειξαν, με επαγγελματική, προσέγγιση ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, τη ζωή και το έργο του ποιητή σε μια θεατροποιημένη παράσταση με τον τίτλο: Δι' αυτόν τον προορισμόν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι όλων των θεσμών, των φορέων και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ιωαννιτών και της ευρύτερης περιοχής καθώς και πλήθος συμπολιτών μας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. 

Στο τέλος, ο ενορχηστρωτής της παράστασης και Δήμαρχος κ. Γιάννης Σεντελές ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και παρουσίασε στους θεατές τον αναγνωρισμένης αξίας μουσικοσυνθέτη, κ. Κώστα Χαριτάτο. 

Για φωτογραφικό υλικό μπορείτε να μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου