ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μικρών και μεγάλων χορευτών του Σ.Σ.Ι.


Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων επέλεξε αντί των προγραμματισμένων προβών, τελευταίων για το 2016, να οργανώσει από μια γιορτή για τους μικρούς και μεγάλους χορευτές του. Οι χορευτές του Σ.Σ.Ι αποχαιρέτησαν το 2016, οι μεν μεγάλοι με ένα «οικογενειακό» γλέντι την Τετάρτη 21-12-2016 και οι δε μικροί με μια χριστουγεννιάτικη γιορτή την Παρασκευή 23-12-2016.  
Στην  εκδήλωση των ενηλίκων χορευτών που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μαρούτσειου Δημοτικού Σχολείου, παρευρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ, οι δύο χοροδιδάσκαλοι του συνδέσμου μας κα. Σταυρούλα Ράρρα και κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας καθώς και οι χορευτές των τμημάτων εμφανίσεων, προπαρασκευαστικού και ενηλίκων. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι το παρόν έδωσαν και αρκετά μέλη του εφηβικού τμήματος κάτι που αποδεικνύει πως οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία έτη, για την προώθηση της επικοινωνίας και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτών όλων των τμημάτων του Συνδέσμου, έχουν αποδώσει καρπούς.


Η γιορτή ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Σ.Σ.Ι να παίρνει τον λόγο και αφού αρχικά έδωσε τις εορταστικές ευχές, στην συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην γιορτή και ιδιαίτερα τις χορεύτριες του Συνδέσμου για την ευγενική προφορά των εδεσμάτων της βραδιάς, τα οποία συνόδευσαν τα άφθονα ποτά που ήταν προσφορά του συνδέσμου. Στην συνέχεια ανέλαβε δράση η παραδοσιακή ορχήστρα την οποία αποτελούσαν οι: Κώστας Γεροδήμος και Γιώργος Πατσούρας στο τραγούδι, Μιχάλης Μπραχόπουλος στο κλαρίνο, Βασίλης Τσίκας στο λαούτο και Διαμάντης Παπαναστασίου στα κρουστά. 





Το γλέντι ξεκίνησε ως είθισται, με τον Συγκαθιστό Συρράκου – Βαριά βαρούν τα σήμαντρα ενώ στην συνέχεια τηρώντας το παραδοσιακό διπλό χορό αλλά και την σειρά χορεύτηκαν, αρχικά από τους μεγαλύτερους και στην συνέχεια από τους νεότερους, χοροί από την μουσικοχορευτική παράδοση του Συρράκου στον παραδομένο τρόπο. Εν συνεχεία, το γλέντι άναψε και συνεχίστηκε με χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως: Κόνιτσα, Μέτσοβο, Ζαγόρι, Μακεδονία, Θράκη κ.α. 


Δυο μέρες αργότερα, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για τους μικρούς μας χορευτές στα γραφεία του συνδέσμου όπου γίνονται και οι πρόβες των παιδικών τμημάτων. Οι μικροί μας χορευτές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με την ψυχή τους σε μια εορταστική εκδήλωση που περιελάμβανε αναψυκτικά, γλυκά, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φυσικά δώρα από τον Άγιο Βασίλη για όλους!


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικο:





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου