ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Συμμετοχή Σ.Σ.Ι στο διήμερο εκδηλώσεων της Αδελφότητας Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου.


Το τμήμα εμφανίσεων του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων συμμετείχε την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην χορευτική συνάντηση που διοργανώθηκε από την Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου στην Ανατολή Ιωαννίνων . 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση άνοιξε την αυλαία των διήμερων εκδηλώσεων 22-23 Ιουλίου και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία καθώς στον κατάμεστο αύλειο  χώρο του Δημοτικού σχολείου Ανατολής παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια απo διάφορες περιοχές  όπως: Συρράκο, Ήπειρο, Σμύρνη και Μικρά Ασία, Φλώρινα και Πόντο.


 Εκτός από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Ιωαννίνων συμμετείχαν ακόμη ο Χορευτικός  Σύλλογος Σκλίβανης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικάς και φυσικά η  Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου πού ήταν και οι διοργανωτές των εκδηλώσεων.
 Μετά την παρουσίαση όλων των χορευτικών οι πρόεδροι των Συλλόγων  αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα ενώ στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα όλων των χορευτών (προσφορά των διοργανωτών) καθώς και γλέντι με παραδοσιακούς σκοπούς από πολλές περιοχές.
Άξιό αναφοράς είναι το γεγονός πως εκτός από την απόδοση των συρρακιώτικων  χορών στον Παραδομένο Τρόπο, τραγουδήθηκαν και δύο βλάχικα τραγούδια του Συρράκου από τις χορεύτριες κάτι το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παρουσιάσεων του τμήματος εμφανίσεων του Σ.Σ.Ι.



Την επιμέλεια της παρουσίασης του τμήματος εμφανίσεων είχε ο εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλος κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, ενώ αξίζει να αναφερθεί  και η συμμετοχή του κ. Κώστα Γεροδήμου ο οποίος προσφέρθηκε να τραγουδήσει  αφιλοκερδώς κατά την παρουσίαση του Συνδέσμου μας, σε συνεργασία με την παραδοσιακή ορχήστρα του κ. Μιχάλη Μπραχόπουλου. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Συνδέσμου και του κ. Γεώργιου Μπούτικου τον οποίο και ευχαριστούμε.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου