ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Ετήσιος Χορός του Σ.Σ.Ι.


Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων διατηρώντας μια παράδοση δεκαετιών διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο τον Ετήσιο Χορό του, το Σάββατο των Αποκριών. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση όλων των εν Ιωαννίνοις Συρρακιωτών και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Θεοχάρη στο Επισκοπικό Ιωαννίνων στις 25 Φεβρουαρίου 2017 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία. 


Ο ετήσιος χορός ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γεώργιο Κατσάνο να παίρνει τον λόγο και αφού αρχικά ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους Συρρακιώτες και φίλους του Συνδέσμου και του Συρράκου, που τίμησαν με την παρουσία τους και στήριξαν με την πραγματικά αθρόα προσέλευση τους τον Σύνδεσμο, στην συνέχεια ζήτησε συγνώμη σε όσους δεν κατάφεραν να βρουν θέσεις μιας και κυριολεκτικά δεν υπήρχε ούτε μια θέση κενή στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων. Επίσης, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, τις γυναίκες που βοήθησαν όπως κάθε χρόνο στην συλλογή των δώρων για τη λαχειοφόρο αγορά, τους χορηγούς της εκδήλωσης καθώς και όσους καταστηματάρχες και επαγγελματίες προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά και κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να συμμετέχουν στη λαχειοφόρο αγορά ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια του Συνδέσμου. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, το Δ.Σ του Συνδέσμου λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που όλοι βιώνουμε, προέβη στην απόφαση να μειώσει την τιμή της κάρτας από 20 σε 15 ευρώ κάτι που όπως φάνηκε από την ανταπόκριση του κόσμου είχε θετικό αντίκτυπο ενώ κλείνοντας προλόγισε τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου που παρουσίασαν χορούς από την Ήπειρο και την Μακεδονία καθώς και το γαϊτανάκι, το παραδοσιακό αποκριάτικο δρώμενο. 


Η μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης ανήκε στην παραδοσιακή ορχήστρα που αποτελούνταν από τον Κώστα Γεροδήμο στο τραγούδι, τον Ηλία Πλαστήρα στο κλαρίνο, τον Βασίλη Αθανασιά στο βιολί, τον Δημήτρη Κωνσταντή στο λαούτο και τον Διονύση Ζώη στα κρουστά. 


Μετά τη παρουσίαση των χορευτικών ξεκίνησε το παραδοσιακό Συρρακιώτικο γλέντι με τους επίσημους προσκεκλημένους μαζί με τους «οικοδεσπότες» του Διοικητικού Συμβουλίου να κάνουν την αρχή και εν συνεχεία σειρά πήραν όλοι οι παρευρισκόμενοι, Συρρακιώτες και μη, οι οποίοι διατηρώντας και σεβόμενοι τον πατροπαράδοτο τρόπο και το ανάλογο Συρρακιώτικο ύφος, γλέντησαν σε διπλό και τριπλό κύκλο με το κέφι να παραμένει αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.  


Το Δ.Σ του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον Ετήσιο Αποκριάτικο Χορό του Συνδέσμου. Αξίζουν συγχαρητήρια οι χορευτές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και ανέδειξαν για ακόμη μία φορά την μουσικοχορευτική μας παράδοση, καθώς και η υπεύθυνη διδασκαλίας τους κυρία Ράρρα Σταυρούλα.


Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, της Τοπικής Κοινότητας Συρράκου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Συρράκου, του Σταυραετού Συρράκου, του Ορειβατικού Ομίλου Συρράκου, των Συνδέσμων Συρρακιωτών Πρέβεζας και Φιλιππιάδας, των πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε την ορχήστρα που κράτησε ζωντανό το κέφι και μας χάρισε μία όμορφη βραδιά, το προσωπικό του καταστήματος το οποίο ανταποκρίθηκε στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου, καθώς επίσης για ακόμη μία φορά τους χορηγούς της εκδήλωσης που με χρηματικά ποσά κάλυψαν αρκετά από τα έξοδα του Χορού και όλους τους επαγγελματίες που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς. Χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή και ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας.

Για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου