ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ο Σ.Σ.Ι στη «2η Γαστρονομική Συνάντηση Κέρκυρας και Ηπείρου».




Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στη Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας, κ. Κυριάκο Κατσιώρα, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις με τίτλο «2η Γαστρονομική Συνάντηση Κέρκυρας και Ηπείρου» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και τις οποίες συνδιοργάνωσαν: ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας και η Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ιονίων Νήσων. 


Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης στην πλακόστρωτη Πλατεία ή  Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνος η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης ή όπως λένε οι ντόπιοι η Παναγία των ξένων. Έναν ναό ο οποίος χτίστηκε από τον ιερωμένο Νικόδημο, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, για τον εκκλησιασμό των προσφύγων από την Ήπειρο που κατέληγαν στην Κέρκυρα, με την βοήθεια των συνδρομών των Ιωαννιτών, Δερβινιωτών, Παραμυθιωτών και Στερεωτών, όπως μαρτυρούν η διαθήκη του, το αρχείο του Ναού, τα διασωζόμενα Ιστορικά αρχεία της Κέρκυρας και αναγράφεται στην επιγραφή της κεντρικής εισόδου του Ναού.

Ο Σύνδεσμος αρχικά το απόγευμα συμμετείχε στην πατινάδα  στα σοκάκια της πόλης μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και εν συνεχεία παρουσίασε στο σύντομο πρόγραμμα του Συρρακιώτικους χορούς και καταχειροκροτήθηκε από ντόπιους και ξένους θεατές, κατενθουσιάζοντας τον πρόεδρο των εκεί Ηπειρωτών, ο οποίος μας έδωσε ανοιχτή πρόσκληση για την επόμενη συνάντηση. Επίσης ο Σύνδεσμος συμμετείχε και στον γαστρονομικό διαγωνισμό με παραδοσιακές πίτες που ετοίμασαν οι γυναίκες του Συνδέσμου και τις ευχαριστούμε γι’ αυτό. Το βράδυ σε μια ζεστή αίθουσα του ξενοδοχείου που διαμέναμε έγινε ένα πολύ όμορφο οικογενειακό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Πατσούρα,  με την συμμετοχή των άλλων δύο βλαχόφωνων συλλόγων: των εν Ιωννίνοις Μετσοβιτών και του Συλλόγου από τα Μεγάλα Λιβάδια Πάικου, που ήταν προσκεκλημένοι στην ίδια εκδήλωση, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την επόμενη μέρα τα παιδιά του Συνδέσμου επισκέφθηκαν αξιοθέατα του νησιού και της πόλης, απόλαυσαν το καφεδάκι τους στο ΄΄Κανόνι΄΄, άναψαν το κεράκι τους στον Άγιο Σπυρίδωνα και ευχαριστημένοι και γεμάτοι από ένα όμορφο Σαββατοκύριακο πήραν το δρόμο της επιστροφής.  

 Για περισσότερες φωτογραφίες μεταβείτε στο παρακάτω link:


Ο Σ.Σ.Ι στη «2η Γαστρονομική Συνάντηση Κέρκυρας και Ηπείρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου