ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ετήσιος Αποκριάτικος Χορός Σ.Σ.Ι 9/3/2019



Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων, διατηρώντας την παράδοση, διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, τον ετήσιο χορό του το Σάββατο της Μεγάλης Αποκριάς. Η εκδήλωση αποτελεί την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση όλων των Συρρακιωτών και των φίλων του Συρράκου εδώ και πενήντα χρόνια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο δεξιώσεων «Αλέκος Hall» στο Κρυφοβό Ιωαννίνων το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, έχοντας μεγάλη προσέλευση. 

Στην αρχή της εκδήλωσης η κ. Δήμητρα Εξάρχου, μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου μας, παρουσίασε τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Συνδέσμου τα οποία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από το Συρράκο, την  ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και τη Μακεδονία, ενώ το εφηβικό τμήμα παρουσίασε και το παραδοσιακό αποκριάτικο δρώμενο, το γαϊτανάκι.

Ο ετήσιος χορός ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Ιπποκράτη Αλέξη ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους εκπροσώπους θεσμών και φορέων, όλους τους παρευρισκόμενους Συρρακιώτες και φίλους του Συρράκου που τίμησαν με την παρουσία τους τον Σύνδεσμο και όσους τον ενίσχυσαν οικονομικά. Επίσης ανέφερε πως ένας από τους σκοπούς του Συνδέσμου, που είναι η διατήρηση και μεταλαμπάδευση της μουσικοχορευτικής παράδοσης του Συρράκου, επιτυγχάνεται ζωντανά στο Σύνδεσμο, από τις παλιότερες στις νεότερες γενιές. Στη συνέχεια η κ. Δήμητρα Εξάρχου κάλεσε για ένα σύντομο χαιρετισμό την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Μερόπη Τζούφη, τον Δήμαρχο Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, κ. Γιάννη Σεντελέ και τον Δήμαρχο του Δήμου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους οι  Περιφερειακές Σύμβουλοι, κ. Κέλλυ Καραμάνη και Γιούλα Μητροκώστα, οι Αντιδήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων, κ. Νίκος Γέροντας και Πέτρος Κωσταδήμας και του Δήμου Ιωαννιτών κ. Παντελής Κολόκας, Ηλίας Αρλέτος και Νίκος Γκόλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γωγώ Γιώτη, Άννα Ζαλοκώστα και Χρήστος Σκαμνέλος και ως Πρόεδρος το Σ.Σ. Φιλιππιάδας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Συρράκου, κ. Νίκος Γκίζας, ο τοπικός Σύμβουλος, κ. Σπύρος Μπάζιος, ο κ. Δημήτρης Παπουτσής από το Σ.Σ. Πρέβεζας, Πρόεδροι πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας, οι κ. Πάνος Γιάκης του Αυγερινού, Βασίλης Μπάφας του Βαθυπέδου, Κυριάκος Κατσιώρας των Ηπειρωτών Κέρκυρας, Σύμκω Χαλίλη των Βλάχων Σιδηροκάστρου. Και επιπλέον οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Ηπείρου, κ. Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Ζάψας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών, κ. Μωυσής Ελισάφ.

Και ξεκίνησε το παραδοσιακό Συρρακιώτικο γλέντι με τους επίσημους προσκεκλημένους και τους «οικοδεσπότες» του Διοικητικού Συμβουλίου να κάνουν την αρχή και ν’ ακολουθούν όλοι οι παρευρισκόμενοι, Συρρακιώτες και μη, οι οποίοι διατηρώντας και σεβόμενοι τον πατροπαράδοτο τρόπο και το Συρρακιώτικο ύφος, γλέντησαν σε διπλό και τριπλό χορό, με το κέφι να παραμένει αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον Ετήσιο Αποκριάτικο Χορό του Συνδέσμου μας, όσους ενίσχυσαν οικονομικά την εκδήλωση, το προσωπικό του καταστήματος το οποίο ανταποκρίθηκε στις αυξημένες απαιτήσεις της εκδήλωσης και όλους τους επαγγελματίες που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς. Επίσης όλες και όλους όσοι εργάστηκαν εθελοντικά για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης και κυρίως την κ. Μαρία Ζαλοκώστα για την ουσιαστική της συμβολή στην επιτυχία της. Αξίζουν συγχαρητήρια οι χορευτές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων για την αξιοπρεπή τους εμφάνιση και οι υπεύθυνες του χορού, κ. Μαριλένα Τζαλονίκου και κ. Κυριακή Μπούτικου.

Ενίσχυσαν οικονομικά το Σύνδεσμό μας:
1.     Υπεραγορά κρεάτων, Παπαμάνος Γιάννης
2.     Κέντρο ελαστικών και ζαντών:  Σταυράκης
3.     Μεταφορική Ηπείρου, Χαμπέζης Κώστας
4.     Συνεργείο Σουστών αυτοκινήτων, Αφοί Ζαλοκώστα
5.     Επιστημονικά εργαστήρια Βιοανάλυση, Δημήτρη Δημητρίου
6.     Ενεργειακά κουφώματα Port fin, Μαγκλάρας Χρήστος
7.     Αίθουσα εκδηλώσεων ALEKOS HALL, Χρήστος Κιτσαράς
8.     Ο ασφαλιστικός σύμβουλος, Κων/νος Γεωργιάδης
9.     Κατάστημα Koko fresh, Δημήτρης Τσιόκος
10.Συνεργείο αυτοκινήτων, Αρλέτος Ηλίας
11.Γραφείο τουρισμού Epirus Tours  Τσόγκα Αριστοτέλη και Ευαγγέλου
12.Κατάστημα τέντες και συστήματα σκίασης, Γιώργος Σαραλιώτης
13.Ψησταριά στο παρά πέντε, Γιώργος Γκαρτζονίκας
14.Ψησταριά: Οι Φίλοι μας
15.Μεθοδικό Φροντιστήριο, Β. Γκαρτζονίκας                                             Δ. Τζαχρήστας Σ. Κωσταδήμας
16.Τυπογραφείο Εκτυπωτική Ηπείρου Μπούρη και Στράτου
17.Ανδρικές - Παιδικές κομμώσεις Μίλτος. Αγίας Σοφίας 11 Ανατολή
18.Ο κ. Ιωάννης Τσιόκος
19.Ο κ. Σταύρος Δήμας
20.Ο κ. Άρης Μαγειρίας
21.Ο κ. Κώστας Κίστης

             Την παραδοσιακή ορχήστρα που κράτησε αμείωτο το κέφι των πατριωτών σ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, συγκρότησαν οι:      Κλαρίνο: Γιώργος ΓιαννακόςΤραγούδι: Κώστας Γεροδήμος, Βιολί: Θανάσης Πρεμέτης, Λαούτο: Τάσος Πρεμέτης και Ντέφι: Αντώνης Τζιάσος.

Για περισσότερες φωτογραφίες μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου