ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Συμμετοχή Σ.Σ.Ι στην 3η Γαστρονομική Συνάντηση Κέρκυρας – Ηπείρου


Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου 2019 όπου συμμετείχε με το τμήμα εμφανίσεων του, στην 3η Γαστρονομική Συνάντηση Κέρκυρας – Ηπείρου η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και διοργανώθηκε από τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.


Η εκδήλωση αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας των Ξένων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών έλαβε χώρα στην αίθουσα του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου Κέρκυρας, ωστόσο αυτό ουδόλως πτόησε τους Ηπειρώτες της Κέρκυρας και όχι μόνο που συμμετείχαν μαζικά στην όμορφη εκδήλωση.

Ο Σύνδεσμος μας παρουσίασε χορούς της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και της Ηπείρου γενικότερα με τους νεότερους χορευτές του, αποκομίζοντας εξαιρετικές κριτικές και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύνδεσμός μας, είχε συμμετάσχει και στην περσινή αντίστοιχη εκδήλωση με τους μεγαλύτερους χορευτές του, όταν και παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράδοση του Συρράκου.

Επίσης, ο Σύνδεσμος έλαβε μέρος και στον γαστρονομικό διαγωνισμό της εκδήλωσης με παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του συνδέσμου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με χορευτικά τμήματα επίσης: ο Σύλλογος των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών, ο Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδιών Πάικου οι «Αρμάνες», ο Ε.Κ.Α.Ο.Κ «ΛΑΟΔΑΜΑΣ» και ο Ηπειρωτικός Σύλλογος «Λορέντζος Μαβίλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου