ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Ένταξη Σ.Σ.Ι στο Τοπικό Πρόγραμμα Leader για αγορά παραδοσιακών φορεσιών.




Είκοσι οκτώ έργα πολιτισμού και περιβάλλοντος εντάχθηκαν στο Τοπικό Πρόγραμμα Leader της Ομάδας Τοπικής Δράσης της «Αναπτυξιακή Ηπείρου» στις περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των 28 έργων ανέρχεται σε 2.006.260 ευρώ, εκ των οποίων το 1,05 εκ. ευρώ προέρχονται από δημόσια δαπάνη. Την απόφαση ένταξης, μετά την αξιολόγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.


Η απόφαση αφορά δέκα έργα για αναβάθμιση χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων, 15 έργα για ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων και φορέων για προμήθεια παραδοσιακών στολών και εξοπλισμού, δύο έργα που αφορούν δράσεις ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ένα έργο που αφορά δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ανάδειξης της φυσικής κληρονομιάς.

Όσον αφορά τον Σύνδεσμο μας, η απόφαση αφορά την αγορά παραδοσιακών φορεσιών με το ποσό των 14.880 ευρώ.

 Αξίζει να αναφερθεί πώς η απόφαση αφορά επίσης  έργα που σχετίζονται με το Συρράκο τα οποία είναι: η παραγωγή μουσικού έργου με τη μελοποίηση ποιημάτων του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη (24.304 ευρώ) και η «Συλλογή και ψηφιοποίηση της μουσικής παράδοσης του δήμου Βορείων Τζουμέρκων» (24.676 ευρώ) απο τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου