ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Γιορτή των χορευτών του ΣΣΙ


Το Δ.Σ του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων επέλεξε να κλείσει την φετινή εκπαιδευτική χρονιά οργανώνοντας ένα «οικογενειακό» γλέντι όπου συμμετείχαν σύσσωμο το Δ.Σ, οι δύο χοροδιδάσκαλοι του κα. Σταυρούλα Ράρρα και κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας καθώς και οι χορευτές των τμημάτων εμφανίσεων ,προπαρασκευαστικού και ενηλίκων.




Η όμορφη αυτή μάζωξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 σε ένα χώρο ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους Συρρακιώτες των Ιωαννίνων, στο όμορφο κέντρο  «Λιθαρίτσια» όπου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Εκεί επί σειρά ετών ο ΣΣΙ πραγματοποιούσε με επιτυχία εκδηλώσεις όπως τον ετήσιο αποκριάτικο χορό, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας κα.


Η βραδιά ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΣΣΙ κ. Γιώργο Κατσάνο να παίρνει το λόγο και αφού αρχικά ευχαρίστησε τόσο τους χοροδιδασκάλους όσο και τους χορευτές για την άψογη φετινή συνεργασία, εν συνεχεία αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συνδέσμου, ενώ έγινε ενημέρωση και για  τις εκδηλώσεις που θα συμμετάσχει ο Σύνδεσμος το φετινό καλοκαίρι. Κλείνοντας υπενθύμισε την τηλεοπτική μετάδοση της ετήσιας παράστασης από την  εκπομπή «Εν Χορώ» (των Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα) και τον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος TV1» ενώ παρουσίασε και τους μουσικούς της βραδιάς που ήταν ο Γιώργος Μπέλλος (παλιός συνεργάτης του Συνδέσμου και δάσκαλος της χορωδίας γυναικών) και η ορχήστρα του καθώς και ο Καλαρρυτιώτης αυτοδίδακτος μουσικός και τραγουδιστής Πέτρος Μόκας.


Στην συνέχεια και αφού πρώτα όλοι γεύτηκαν το πολύ καλό μενού που είχε επιλεγεί σε συνδυασμό με το καλό κρασί, ήρθε η ώρα για να ξεκινήσει το γλέντι. Την αρχή έκανε ο γηραιότερος χορευτής του συνδέσμου κ. Ιωάννης Τσιόκος και στην συνέχεια χόρεψαν όλοι σε διπλό και τριπλό χορό όπως άλλωστε επιβάλλει η Συρρακιώτικη παράδοση. 


Το κέφι διατηρήθηκε αμείωτο με τους Συρρακιώτικους χορούς να κυριαρχούν ενώ αργότερα οι νεότεροι χορευτές του Συνδέσμου χόρεψαν χορούς από την Μακεδονία και την Θράκη διατηρώντας αμείωτο το κέφι μέχρι αργά.


Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τα δύο τελευταία χρόνια  και έχουν ως σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων καθώς και την προώθηση της επικοινωνίας μεταξύ  των χορευτικών τμημάτων του συνδέσμου. Ενώ αν κρίνουμε  από την απήχηση των ενεργειών αυτών, είναι σίγουρο πως αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Ηλία Παπουτσή:











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου