ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μανόλη Μαγκλάρα «Στ’ Αχνάρια του Ηπειρώτη της Αχαΐας».


Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 το βράδυ, ο Συρρακιώτης φιλόλογος και συγγραφέας Μανόλης Μαγκλάρας συνάντησε τους συγχωριανούς του καθώς και το αναγνωστικό κοινό των Ιωαννίνων, σε μια όμορφη συνάθροιση που πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Στην παραλίμνια περιοχή, στον πολύ όμορφο και νεόδμητο χώρο των Παλαιών Σφαγείων οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων, υποδέχτηκαν με θέρμη τόσο τον συγγραφέα κ. Μαγκλάρα όσο και το βιβλίο του «Στ’ Αχνάρια του Ηπειρώτη της Αχαΐας».
Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τους: Σπύρο Εργολάβο (φιλόλογο και συγγραφέα), Νίκο Υφαντή (συγγραφέα και πρόεδρο Ι.Β.Ε και Ε.Λ.Σ.Η.), Τάσο Βασιλείου (εκπαιδευτικό και συγγραφέα), ενώ συντόνισε ο Στέφανος Ντόβας (δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών).
Ως «ύμνος στον Ηπειρώτη της αποδημίας» χαρακτηρίστηκε από τους ομιλητές το βιβλίο του Μανόλη Μαγκλάρα, ως επιτομή μιας περιπέτειας κι ενός αγώνα, που ξεκινώντας από την Ήπειρο σφράγισε τη νεότερη Ελληνική Ιστορία.


Δεν ήταν μόνο η ευγένεια του χαρακτήρα, το δαιμόνιο επιχειρηματικό πνεύμα, το ενδιαφέρον για την παιδεία και ο κοσμοπολιτισμός, που χαρακτήρισαν τους Ηπειρώτες και τους βοήθησαν να στεριώσουν και να προκόψουν εκτός της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Ήταν και η ακλόνητη δέσμευσή τους στα εθνικά ζητήματα, που είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να αναλάβουν ρόλους Εθνικών Ευεργετών, αλλά και θεμελιωτών του νεοσύστατου κράτους.
Ιδιαίτερος λόγος έγινε και για το πάθος του Μανόλη Μαγκλάρα για την Ήπειρο, αλλά και για την δυναμική παρουσία του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και τη διαχρονική του προσφορά, η οποία χαρακτηρίζεται μοναδική στο πλαίσιο του αποδημητικού κινήματος.
Η εκδήλωση έκλεισε με βουνίσια μουσικά αρώματα από τον κ. Πέτρο Μόκα, ενώ ακολούθησε δεξίωση για τους παρευρισκόμενους στο φουαγιέ με  εκλεκτό τοπικό τσίπουρο και τυροκομικά.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις «Πικραμένος», τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών, τον Δήμο Β. Τζουμέρκων, την Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Ιωαννίνων, την Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τις εκδόσεις Άπειρος Χώρα, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου