ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκληση στην εκδήλωση - αφιέρωμα στον Συρρακιώτη δημιουργό Σπύρο Ευαγγέλου.


Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών
Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιέρωμα στον Συρρακιώτη δημιουργό
Σπύρο Ευαγγέλου, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 ώρα 8 μ.μ. στα Ιωάννινα στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών με ελεύθερη είσοδο  για το κοινό.


 Γεννημένος την 3η Δεκεμβρίου του έτους το 1932 ο Σπύρος Ευαγγέλου πρωτότοκος υιός του Βασίλη Ευαγγέλου και της Αγγελικής Κολίτση με καταγωγή από το πανέμορφο Συρράκο πρωτοστάτησε σε δύσκολες εποχές στη διάδοση της λόγιας μουσικής στην Πρέβεζα και συνέβαλε καθοριστικά στη μουσική εκπαίδευση της πόλης, τόσο ως μέλος της διοίκησης του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας από ιδρύσεώς του, όσο και με την άοκνη προσπάθειά του στην ανάπτυξη κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας σε πολλούς τοπικούς φορείς. Οι συνθέσεις του είναι γραμμένες για πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων, τραγούδι, βιολοντσέλο και πιάνο, αλλά και σύνολα πνευστών με φλάουτο, κλαρινέτο και τρομπέτα. Βασίζονται στην αστείρευτη μουσική παράδοση του τόπου μας, αλλά έχουν μια ανεπιτήδευτη αμεσότητα προς τον ακροατή που πηγάζει από την απλότητα του ύφους και την εκλεπτυσμένη χρήση των δυτικοευρωπαϊκών συνθετικών τεχνικών. Ο Σπύρος Ευαγγέλου έχει τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση απ’ τον Δήμαρχο Πρέβεζας για την εν γένει προσφορά του στην πόλη.
Για τον συνθέτη θα μιλήσει ο Θωμάς Ταμβάκος,  μουσικογράφος-κριτικός-ερευνητής και επίτιμο μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών.

Σύντομο Βιογραφικό του κ. Ευαγγέλου

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου