ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Σ.Σ.Ι
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιμέλεια και υποστήριξη του ιστολογίου: Απόστολος Ι. Μάκης

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Συμμετοχή Σ.Σ.Ιωαννίνων στο 15ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας - Θράκης



Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων έλαβε μέρος με τμήμα ενήλικων χορευτών του στο  15ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας – Θράκης που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα από 9-16 Ιουνίου 2019. Συγκεκριμένα συμμετείχε το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Θρακιώτικο Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Νέο Χειμώνιο, όπου τα μέλη του συνδέσμου μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν Παραδοσιακούς Θρακιώτικους Χορούς και Τραγούδια από το παραδοσιακό σχήμα του Ακριτικού Ήχου και να γευτούν παραδοσιακά Θρακιώτικα εδέσματα. 


Την Κυριακή 16 Ιουνίου το πρωί οι χορευτές του συνδέσμου μας παρευρέθησαν στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών Ορεστιάδας. Στη συνέχεια οι χορευτές μας, μαζί με τα υπόλοιπα χορευτικά τμήματα, διασχίζοντας όλη την πόλη, κατευθύνθηκαν εν μέσω παραδοσιακής πατινάδας στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, όπου έγινε η κεντρική εκδήλωση του Ανταμώματος. Εκεί οι 13 Ηπειρωτικοί Σύλλογοι παρουσίασαν από κοινού χορούς από Θεσπρωτία, Κόνιτσα, Συρράκο, Μέτσοβο, Ζαγόρι, Άρτα, Πρέβεζα, και Β. Ήπειρο, Ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με τον παραδοσιακό καγκελάρη που ήταν ο μεγαλύτερος που χορεύτηκε ποτέ εκτός Ηπείρου από 550 χορευτές και από 13 Ηπειρωτικούς συλλόγους που, εκτός από τον Σύνδεσμο μας, ήταν οι διοργανωτές Σύλλογο Ηπειρωτών Β. Έβρου και Φίλων «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ» καθώς και οι: Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης, Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών, Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας, Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Καβάλας, Σύλλογος Ηπειρωτών Πτολεμαΐδας, Μερακλήδες Άρτας, Μερακλήδες Τζουμέρκων, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγνάντων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιάς, Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Χανίων και Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Αρτάκης ¨Παναγία Φανερωμένη.

            Μετά το πέρας της εκδήλωσης η αυλαία του 15ου Ανταμώματος Ηπειρωτών Μακεδονίας – Θράκης έπεσε με ένα Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Πανηγύρι σε μια υπέροχη τοποθεσία, στον Άρδα ποταμό, που βρίσκεται στα 500 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πριν την έναρξη του πανηγυριού πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των διοργανωτών και των εκπροσώπων όλων των συλλόγων που συμμετείχαν στο  15ο Αντάμωμα, ενώ τον Σύνδεσμο μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κ. Ιπποκράτης Αλέξης. Το Ηπειρώτικο Πανηγύρι έγινε με την παραδοσιακή ορχήστρα, η οποία πλαισίωσε μουσικά και την κεντρική εκδήλωση του 15ου ανταμώματος και την οποία αποτελούσαν η κομπανία του Κώστα Βέρδη και ο Γιώργος Πατσούρας στο τραγούδι. 

Ευχαριστούμε τον σύλλογο  Ηπειρωτών Β. Έβρου και Φίλων «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ» και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Σπύρο Ευσταθίου για την άψογη φιλοξενία του, την άριστη συνεργασία καθώς και για τα πολύ καλά του λόγια για τον Σύνδεσμο μας και το Συρράκο κατά την παρουσίαση του χορευτικού μας στην κεντρική εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας το Συρράκο ως την «Πατρίδα» των Χορευτών.

Για περισσότερες φωτογραφίες μεταβείτε:

Βίντεο από την εκδήλωση :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου